Ellära för praktiska utbildningar

Nyheter

Jag samlar mina verksamheter och varumärken i Sven Spiegelberg AB f.o.m 2017

Spiegelberg Utbildning börjar sälja laborationsutrustningen f.o.m 2017. Kontakta Sven Spiegelberg på telefon 070-7471850 för information, demonstrationer och priser.

Ni kan beställa övningsböcker till Ellära från både Läromedia och Spiegelberg Förlag


Seminarie på er skola

Praktisk ellära - inte bara ellära!

Vi erbjuder ett kostnadsfritt seminarie på er skola. Kursen "Praktisk Ellära" ställer nya krav på undervisningen i ellära. Styrdokumenten innehåller nu moment som kräver systemförståelse för att uppfylla målen inom elkvalitet, vagabonderande strömmar och hur olika belastningar påverkar elnätet. Vi har tagit fram ett koncept med unik bildpedagogik som innehåller både praktiska mätningar, fakta- och övningsböcker.

Seminariet tar ca 1,5 timme och behandlar läromedel, labbutrustning och den tekniska bakgrunden till styrdokumenten. Eleverna får gärna vara med på seminariet. Kontakta Börje Larson på EDUC Utbildning för att boka tid, epost Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon 070-346 42 30.

Spiegelberg Förlag och EDUC Utbildning kan nu presentera ett komplett utbildningskoncept för gymnasiekurserna "Praktisk Ellära" och "Ellära 1 och 2". I konceptet ingår faktabok, övningsböcker, mätövningsböcker, mätinstrument och mätövningsutrustning.

Mer information om konceptet

Presentation av mätövningarna på YouTube.

 

 

 

Ellära Övningsbok Del 1 och 2

Ellära övningsbok Del 1 hjälper eleverna att befästa sina kunskaper om spänning, ström, resistans, ohms lag, effekt, serie- och parallellkretsar. Del 2 behandlar elektromagnetism, reaktiva laster, trefas, jordsystem och elkvalitet. De ingår i ett koncept med faktabok, mätövningsböcker och laborationsutustning från Ellära.se och EDUC Utbildning.

Mer information

Smakprov Övningsbok del 1

 

Smakprov Övningsbok del 2

 

Introduktion till El- och Energiprogrammet

Läromedlet ger en samlad introduktion till El och Energiprogrammet och är tänkt att användas de förstaveckorna på utbildningen. Eleverna får arbeta med sin personliga målbild och utforska de möjligheter en utbildning på El- och Energiprogrammet kan ge. Det ger lärare och elever möjlighet att förtydliga målen med utbildningen och introducera de gemensamma kurserna.

Smakprov

 

 

Ellära faktabok för El- och Energiprogrammet

Faktaboken "Ellära" från Liber AB beskriver den teoretiska grund som behövs för många olika kurser på El och Energiprogrammet. Den nya kursen "Praktisk Ellära" ställer stora krav på metodiken för att uppnå kursmålen. Metodik vi utvecklat ger undervisningen en röd tråd som kan integreras i andra kurser. Mer information

Smakprov