Om Sven Spiegelberg AB

Välkommen till Sven Spiegelberg AB, där min passion för kunskap inom ellära, mätteknik och felsökning av lågspänningsnät får liv genom innovativa läromedel och mätövningar. Företaget drivs av grundaren Sven Spiegelberg, är dedikerat till att utveckla och tillhandahålla ett högkvalitativt utbildningsmaterial inom ellära, elsystem, felsökning och mätteknik.

Konceptet: Kunskaper, Färdigheter och Kompetens

Målet med utbildningskonceptet är att utveckla teoretiska kunskaper, praktiska färdigheter och kompetens att analysera kretsar och mätresultat. De är färdigheter som är essentiella för kontroll och felsökning av lågspänningsnät, automations- och larmanläggningar. Vårt pedagogiska material omfattar  faktabok, övningsböcker och hands-on mätövningar, vilket skapar en unik förutsättning för inläraning.

Det som särskiljer våra mätövningar är att de genomförs med skyddsklenspänning på en modell av ett lågspänningsnät, komplett med olika typer av laster. Detta tillvägagångssätt inte bara simulerar verkliga förhållanden men säkerställer också att lärandet sker under kontrollerade och säkra förhållanden. Det ger också unika möjligheter för individualisering eftersom eleverna kan spänningssätta utan att läraren är närvarande. Varje komponent i vårt utbildningspaket är designad för att kunna användas enskilt eller integrerat som en del av en större helhet.

Konceptet är idealiskt för yrkesutveckling inom industrin och passar även utmärkt för gymnasiekurser såsom ”Praktisk Ellära”, samt ”Ellära 1 och 2 och ämnet Ellära i GY25. Genom att utrusta elever och yrkesverksamma med nödvändiga kunskaper och verktyg, förbereder vi dem för framtida utmaningar inom teknik och elektricitet.

Lite historia

  • 2012 publicerades min Ellära faktabok för El och energiprogrammet på Liber AB.
  • 2013 lanserades den unika hårdvara som mätövningarna baseras på.
  • 2014 startade jag publicering av övningsböcker och mätövningsböcker på det egna förlaget Spiegelberg Förlag.
  • 2020 tog jag över mina titlar från Liber AB och förlägger nu både faktaböcker och övningsböcker på mitt eget förlag.
  • 2021 har alla titlar uppdaterats till den nya versionen Ellära 2.0 Pro.
  • 2021 uppdaterades mätövningarna till 2.0. Mätövningarna utvecklats kontinuerligt och det finns nu ett omfattande material som är kopplade till den unika skalmodell av ett lågspänningsnät som lanserades 2013.
  • 2024 samlades all information från www.spiegelberg-forlag.se och www.spiegelberg.se till Ellära.se

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå